söndag 4 september 2016

Dressinhajk i Värmland

Hej!
Idag åkte vi Hanna, Emma, Tara, Erik, Helena och Per hemifrån klockan åtta på morgonen för att bege oss mot Värmland för att åka dressin. Vi kom fram till dressinerna lite efter halv elva. Där hade vi redan hyrt två tandemdressiner, så när vi kom fram så fick vi dressinerna, lite information och en karta sedan var det bara att börja trampa.

När vi hade cyklat 7,7 km så stannade vi i Håkanbol för att vila och äta nått litet. Där fanns det ett dass, ett café och ett museum. Men cafét och museumet var stängt. Men då åkte vi 4,8 km, till Mosstorp där vi stannade för att äta lunch. Där fanns det dass, vedbod, grillplats, vindskydd och ett skogstjärn som heter Däveln men även kallat Genesarets sjö. Vid matplatsen så försökte Tara också balansera på en stock. Det gick inte så bra.

När alla var mätta och belåtna så  cyklade vi ytterligare 6 km till Konsterud. Där fanns det ett dass och många dressiner för man kunde hyra dressiner där. Vi vände på dressinerna och gick på toa. Sedan vände vi och började trampa tillbaka igen. Då stannade vi vid en bro och vid en brygga för att leta efter två Geocacher. Vi hittade båda och efter det så stannade vi vid Mosstorp igen och då åt vi en kaka och vilade lite. Stoppet där efter blev i Håkanbol igen och den här gången så vilade vi bara. Sedan så stannade vi inte fören vi var framme vid Ängebäck i Degerfors.

När vi äntligen kom fram så vände vi på dressinerna och ställde de där de andra dressinerna var, vi tog av sadlarna och checkade ut. Där efter så började vi åka hem, men vi stannade på McDonalds i Örebro och åt middag. Sedan återvände vi hem mätta, trötta och belåtna.


Vi tyckte att det var roligt, jobbigt uppför och spännande. Vi lärde oss att dressiner är hårda att sitta på men lätta att trampa.