torsdag 24 november 2016

Rena vatten

Hej!

Idag har vi renat vatten.
Det gick till så att vi hade med oss fyra burkar med smutsigt vatten. Den första var det kokos i, den andra pizzakryddor, nästa hade kakao och den sista var det salt i.

Vi renade den med kokos i genom att vi tog fram ett glas, lade en sil ovanpå och hällde över kokosvattnet i glaset. Sedan delade vi upp det på tre och smakade det renade vattnet. Det smakade lite kokos och var lite gott.

Burken med kryddor renade vi med en tratt och kaffefilter. När vi smakade blev det lite starkt men inte så gott.

Kakaovattnet renades med samma metod som kryddorna, det blev inte helt renat för den bruna färgen gick inte bort helt. Det smakade lite kakao, var lite starkt och var inte heller gott.

Den sista var lite svårare att rena. Vi kokade upp det salta vattnet och rev av en bit plastfolie som
också gick ner i ett glas. Meningen var att när vattnet kokar åker ångan upp och fastnar på plasten så att det bildas fukt som rinner ner i glaset. När vi var klara blev det väldigt lite destillerat vatten i förhållande till hur mycket det var i kastrullen. Men det vattnet smakade nästan som vanligt vatten.

Det sista vi gjorde var att vi tog en halv liter vatten och hällde i 6 droppar av ett reningsmedel som hette XiniX AquaCare och kan användas för att döda bakterier i smutsigt vatten. Det smakade som vanligt vatten.

Hejdå!